Trening i 2022? – Klar-ferdig – gå!

2022 – Klar – ferdig – gå!

Har du et mål om å komme i gang med trening i 2022? Å trene regelmessig har mange positive konsekvenser. Uansett om du ønsker å bli sterkere, løpe fortere, gå ned i vekt, eller å ha mer overskudd i hverdagen, vil styrke- og kondisjonstrening være et godt sted å starte. Vi ønsker jo alle å ta oss godt ut, både med og uten klær. Barelekkert har i år gjort en avtale med personlig trener Kamilla Cameron som skal gi oss smarte triks til effektiv trening uten å gå helt bananas.

Kamilla: Jula er over, og mange av oss ønsker å være en litt bedre utgave av oss selv i 2022, enn vi var i 2021. Å forbedre seg – det er aldri feil, og å ta kontroll på sitt eget liv – det har aldri skadet noen. Allikevel er det ikke uvanlig at disse forbedringene, har en bemerkelsesverdig kort levetid. Hvorfor når vi ikke målene vi setter oss? Hva kan vi gjøre for å opprettholde disse «forbedringene» lenge nok til å se resultater?

I dette innlegget vil jeg gi deg noen tips til hvordan du kan komme i gang med gode trenings-vaner i 2022. Du skal få 5 enkle øvelser å starte treningsåret med. Men først vil jeg si noe om hva du kan gjøre for å holde deg motivert lenge nok til å nå dine mål.

Planlegg for suksess:

Mennesker er flokkdyr, og for å føle at det vi gjør er meningsfylt, trenger vi å dele det med noen. Hvis du er alene med treningen din, er sjansen stor for at du vil gi opp forholdsvis tidlig. Har du for mange fristelser vil du heller bruke tiden din på andre ting. Det er veldig vanskelig å prioritere trening, hvis ingen andre gjør denne prioriteringen sammen med deg. 

Mitt råd nr. 1 for å komme i gang med trening i 2022 er veldig enkelt – skaff deg en treningskompis!

Det kan være et familiemedlem, en venn/venninne, eller en kollega. Dere trenger ikke å ha det samme målet, og dere trenger ikke alltid å trene sammen – det viktigste er at dere har et felles prosjekt. Legg en plan sammen, slik at dere kan hjelpe hverandre med å komme i form. Dere kan ha en økt sammen en gang i uka, eller dere kan ringe hverandre å ta en oppsummering av treningsuka. Om du kan dele treningen med noen, er det mye lettere å holde ut lenge nok til å se resultater. 

Gjør hverandre en tjeneste – start treningsåret sammen!

Nå som det viktigste er på plass, vil jeg gjerne foreslå noen øvelser for å komme i gang med styrketreningen. Med disse 5 øvelsene får du trent hele kroppen, og du kan gjøre dem hvor som helst. Du kan starte rolig med 10 repetisjoner, og etter hvert som du blir sterkere kan du øke til 15 og 20. Kanskje du klarer 50 før sommeren?

  1. Hofte-hev. Ligg med ryggen og rompa flatt på gulvet med bena litt fra hverandre. Løft så hofta opp og hold i noen sekunder. (Dette er en fin øvelse for rompa, baksiden av lårene og ryggstrekkerne)

2. Heel-touches: Bli liggende på gulvet. Løft så øverste del av overkroppen er lite stykke opp fra gulvet, og ta på helen. Bytt fra side til side. (Denne mageøvelsen trener både de rette og de skrå magemusklene)

3. Push-ups: Sett håndflatene i gulvet, og hvil på tærne. Senk deg så langt ned du klarer med rett rygg og press opp igjen. Blir dette slitsomt kan du velge å sette knærne i bakken. (Med puch-ups trener du både bryst, skuldre og armene.) 

4. Utfall bakover: Stå med samlede ben. Ta ett skritt bakover og bøy bakerste kne til det nesten rører bakken. Reis deg opp og flytt benet tilbake til utgangspunktet. Gjenta med motsatt ben. (Her trener du både rompa, og lårene. Ved å la det forreste beine stå stille, er denne øvelsen snill mot knærne)

5. Dipps: Bruk en vinduskarm, kjøkkenbenk eller lignende. Len håndflatene mot kanten og senk deg sakte ned så langt du klarer. Dette er en øvelse du fort får fremgang i. (Øvelsen tar godt bak på overarmene (triceps), så her kan du få bukt med «grevinnehenget» en gang for alle;)

La treningen være en pause fra alt det andre i hverdagen. Gjør litt hver dag, og pass på at du ikke trener hardere enn at du får lyst til å gjøre det samme igjen om en dag eller to.

Lykke til!

Skrevet av Kamilla Cameron, og det er bare lekkert!

Tagged , ,

Oppdag mer fra Bare lekkert

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese