Frysen? La ullens genuine egenskaper gjøre jobben.

Når vinterferien nærmer seg og kulden ikke slipper taket, er det på tide å pakke seg inn i det beste vinteren har å tilby. Når det gjelder varme og komfort, er det én ting som står høyt på listen – ull. Så er du frysen, la ullens genuine egenskaper gjøre jobben. Jeg er en skikkelig frysepinne, så jeg bor i ull hele vinteren.

Egenskaper:

  • Ull er kjent for sin fantastiske evne til å isolere og holde varmen, samtidig som det er pustende. Det betyr at fuktigheten fra kroppen slipper ut, samtidig som du holder deg varm og tørr.
  • En annen fordel med ull er dens holdbarhet og lange levetid. Invester i kvalitetsull, og ved riktig pleie kan du nyte godt av varmen og komforten i mange år fremover. Ull er også et bærekraftig og miljøvennlig fiber.

Allsidighet og stil:

En ullgenser, kjole eller ulltrøye er ikke bare praktisk, de er også stilfulle. Det er mange flotte modeller å velge mellom, så du finner garantert noe som passer stilen din. Hvorfor ikke bruke en ullkjole på kontoret om vinteren? Da holder du garantert varmen. Uansett om du velger tykt eller tynt, kjøpt eller hjemmestrikket, lammeull eller kashmir, hører ullplagg hjemme i enhver garderobe. Plagg i ull passer til enhver smak og anledning. Rosemunde har en rekke deilige plagg i forskjellige ullkvaliteter. Er du ute etter kashmir har Marc & Andrè og ESTHEME Cachemire nydelige ullplagg. Se Her: https://barelekkert.no/produktkategori/dametoy/lun-strikk/

Kashmir:

  • Kashmir, er en eksklusiv og luksuriøs fiber som har vært elsket i århundrer for sine fantastiske egenskaper.
  • Kashmirull er kjent for sin utrolige mykhet. Dette gjør plaggene enkle å style/drapere. Fibrene er svært fine og plaggene silkemyke mot huden uten å klø. Ullen kommer fra geiter som lever i store høyder ved foten av Himalaya og Mongolia. På slutten av vinterperioden, røyter geitene naturlig. En geit gir bare 50 til 80 gram ull. Når en enkel kashmirgenser krever ull av 4 til 5 geiter sier det seg selv at dette blir et kostbart plagg.
  • Med riktig pleie kan plaggene vare i mange år uten å miste sin mykhet eller form. Det gjør kashmirull til en investering i stil, komfort, og tidløs eleganse.

Ullundertøy:

Ullundertøy er det ultimate ullplagg som luner godt under enhver anledning; hverdag og fest, dag og natt, året rundt. Vera & William skaper plagg i prima naturmaterialer, som ruster kroppen ekstra godt i et skiftende klima med varierte temperaturer. Her får du norsk design i 85% Merinoull og 15% Silke. Disse har også blitt en favoritt under bunaden. Ta en titt. https://barelekkert.no/produktkategori/dametoy/undertoy-alle/ullundertoy-vera-william/

Vask av ull:

Ull har naturlig selvrensende egenskaper, og trenger ikke å vaskes like ofte som andre plagg. Ofte holder det å henge plaggene ute til lufting. Må de vaskes kan de fleste plagg kan vaskes forsiktig i maskin hvis du har et ullprogram. Vask alltid plaggene på vrangen for å redusere friksjon på fibrene, noe som kan føre til loing. Bruk alltid vaskemiddel spesielt egnet for ull. Da reduserer du unødig slitasje. Ikke bruk tøymykner. Har du plagg du er ekstra redd for kan du bruke en vaskepose eller putevar. Lette plagg kan henges til tørk, større plagg legges flatt på et håndkle.

Vil du vaske for hånd, bruk egnet vaskemiddel, og husk ikke bruk tøymykner. Vask, skyll og pakk det inn i et håndkle til mesteparten av vannet er ute. Tørkes så flatt. For å unngå møll, bruk f.eks. sedertre eller lavendel – spesielt når du skal pakke vekk etter vinteren.

I motsetning til det mange tror, er nupping, dvs. små fiberbiter som stikker ut fra plagget, ikke et tegn på dårlig kvalitet. Naturlige fibre er delikate og nupping vises på plagg strikket av garn. Etter den andre eller tredje vask, fjerning av nuppene og riktig vedlikehold vil plagget slutte å nuppe helt. 

Ta vare på deg selv denne vinteren i deilig ull – det er Barelekkert 😍.

Tagged , , ,

Oppdag mer fra Bare lekkert

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese