Slik bygger du opp din egen personlige basis-garderobe.

Hva er en Basis-Garderobe?

En basis-garderobe består av tidløse og allsidige plagg som kan kombineres på utallige måter for å skape ulike antrekk. En god basis-garderobe er forutsetningen for en enkel kleshverdag. Disse plaggene er ofte enkle, men tidløse i design, med nøytrale farger og klassiske snitt som aldri går av moten. Det viktigste er at du har plagg og farger i din garderobe som du føler deg vell, og trygg i. Går du aldri i hvit bluse, hører ikke den hjemme i basis-garderoben din.

Slik bygger du din egen personlige basis-garderobe. Fem trinn for å komme i gang:

  • Evaluer din eksisterende garderobe: Begynn med å gå gjennom klesskapet ditt og se etter plagg som allerede passer inn i en basis-garderobe. Dette kan være en hvit skjorte, et par gode jeans, eller en tidløs blazer. Ta også en vurdering av hvilke plagg du mangler og trenger for å skape et mer komplett utvalg.
  • Fokuser på kvalitet over kvantitet: Når du investerer i plagg til din basis-garderobe, er det viktig å prioritere kvalitet. Velg plagg laget av holdbare materialer og med godt håndverk. Disse plaggene vil ikke bare se bedre ut, men vil også vare lenger og gi deg bedre verdi for pengene dine på lang sikt.
  • Velg tidløse stiler: Unngå å falle for trendfeller når du bygger din basis-garderobe. Velg heller klassiske stiler og snitt som aldri går av moten. Dette inkluderer plagg som en enkel hvit t-skjorte, en svart bukse, en elegant kjole, og en klassisk kåpe eller trenchcoat.
  • Tenk på farger og mønstre: Når det gjelder farger i en basis-garderobe, er det lurt å holde seg til nøytrale toner som svart, hvit, grå, beige og marineblå. Disse fargene er allsidige og kan kombineres på utallige måter. Når det gjelder mønstre, velg enkle og klassiske mønstre som striper eller ruter som kan integreres sømløst med resten av garderoben din.
  • Ta hensyn til din livsstil: Husk å velge plagg som passer din livsstil og behov. Hvis du for eksempel jobber på kontor, kan det være lurt å investere i flere formelle plagg som blazere og skjørt. Hvis du lever et mer aktivt liv, kan det være lurt å fokusere på komfortable og funksjonelle plagg som sneakers og joggebukser.

Ved å følge disse trinnene og være bevisst på valgene dine, vil du snart ha en basis-garderobe som er både praktisk og stilfull, og som vil tjene deg godt i lang tid fremover.

5 viktige nøkkelplagg.

Her kommer forslag til de mest grunnleggende plaggene som bør være med i basis-garderoben.

1. Bluse, gjerne hvit.

2. T-Shirt, hvit eller svart.

3. Et par godt tilpassede jeans

4. Mørk Blazer.

5. Den klassiske trenchcoaten.

Når du har valgt ut dine viktigste basisplagg kan du supplere med flere tileggsplagg som bluser, topper, bukser og skjørt eller kjoler i farger du liker og bruker mye. Det du har mest av i skapet ditt, skal være det du bruker mest! Bare husk at fargepaletten din skal passe sammen.

Viktigheten av passform.

I tillegg til farger er passformen avgjørende for en velfungerende basis-garderobe. Plaggene bør være godt tilpasset eller skreddersydd til din kroppsform. Dette for å sikre at de sitter pent og gir deg en flatterende silhuett. Investering i kvalitetsplagg som er laget av materialer av høy kvalitet, vil ikke bare føles bedre på kroppen, men vil også vare lenger, og se mer stilig ut over tid.

Usikker på hvilken kroppstype du har? Se her: https://barelekkert.no/mote-strikk-sy-arbeidsledig-livsstil/finn-din-kroppsfasong-og-klaerne-som-fremhever-figuren/

Hvorfor ha en basis-garderobe?

  • Tidsbesparende: Med en basis-garderobe trenger du ikke bruke timer på å velge antrekk hver morgen. Alle plaggene er enkle å kombinere, noe som gjør det raskt og enkelt å kle seg uansett anledning.
  • Pengebesparende: Selv om det kan virke dyrt å investere i kvalitetsplagg til å begynne med, vil det spare deg for penger på lang sikt. Tidløse plagg av høy kvalitet varer lenge og trenger sjeldnere å bli erstattet enn trendy, billigere alternativer.
  • Stilfullt og profesjonelt: En basis-garderobe gir deg et solid fundament for å uttrykke din personlige stil på en sofistikert måte. Enten du foretrekker en avslappet, bohemsk look eller en mer formell og elegant stil, vil du alltid se velkledd ut.
  • Miljøvennlig: Ved å investere i kvalitetsplagg som varer lenge, bidrar du til å redusere behovet for stadig å kjøpe nye klær og dermed redusere ditt økologiske fotavtrykk.
  • Fleksibilitet: En basis-garderobe gjør det enkelt å tilpasse seg ulike situasjoner og livsstiler. Enten du skal på jobb, ferie, eller en kveld ute med venner, har du alltid det du trenger rett for hånden.

HUSK: Alle plaggene i garderoben din skal tilhøre din fargepalett, og alle plaggene skal passe din kropp. Glemmer du dette vil skapet ditt fylles opp med ubrukelige plagg, eller plagg som brukes en gang. Med de riktige plaggene på plass, vil du være klar for alt livet har å by på! Vi har samlet sammen noen enkle basis-plagg: Se her:https://barelekkert.no/produktkategori/base-garderobe/

Tagged ,

Oppdag mer fra Bare lekkert

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese