Og turen går til Shanghai.

Så er det ut på tur igjen, og denne gangen går turen til Shanghai. Shanghai er helt klart en storby, og kanskje den største i Kina, Det bor flere mennesker her enn i hele Nord-Europa. Selv om det er en storby, liker jeg Shanghai. Jeg har vært her før, og kommer gjerne igjen. Det er mye å se, og å oppleve i Shanghai. Du finner alt fra gammel til ny historie. Her er det spektakulære bygninger, trendy utesteder, restauranter og mange shoppingmuligheter. «The Bund» har mange historiske bygninger, og er absolutt et sted verdt å besøke. Shanghai hadde et frynsete rykte fra gamle dager, «å bli sjanghaiet» var ett uttrykk, men dagens Shanghai er noe helt annet enn for 50 år siden. Jeg reiser mye alene rundt på dagtid, og det er ikke skummelt i det hele tatt. Shanghai er en veldig trygg by med lav kriminalitet. Kanskje burde jeg lære meg mandarin, for er det noe kineserne er dårlig til, er det å snakke engelsk. Tar du taxi må du alltid ha med deg en adresse på kinesisk, og jeg har alltid et visittkort fra hotellet med meg i vesken: Nihao!!
De er alltid veldig hyggelige!

Grønne lunger, rett utenfor sentrum av Shanghai.
Grønne lunger, rett utenfor sentrum av Shanghai

Her er det deilig og grønne lunger vegg i vegg med skyskrapere. Akkurat nå er det regntid. Rundt 30 grader og luftfuktighet på 98%.
Det betyr at du blir våt uansett om du går fort eller sakte, under eller utenfor paraplyen. Svarte svaner, rhododendron-type trær og piletrær som bader seg i vannet er ikke den verste utsikten i en storby som Shanghai.

Grønne lunger i Shanghai
Grønne lunger i Shanghai
Sorte svaner.
Deilig med lunch, og rett utenfor, sorte svaner. Det har jeg ikke sett før.

I formiddag når vi gikk tur, traff vi en mor med barn i barnevogn som klappet sammen idet vi gikk over en fortauskant. Barnet ble sammenleggbart sammen med vognen, og moren ble selvfølgelig veldig bekymret. Vi hjalp til, og fikk barnet ut av sammenklappet tilstand. Det var en robust kineser på mindre enn 1 år, – helt uanfektet, uten en lyd eller skramme!
Det var bare lekkert

 

Tagged

Oppdag mer fra Bare lekkert

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese