Påske i disse coronatider

Tålmodigheten vår blir satt på prøve i disse dager. Vi blir oppfordret til å holde oss mest mulig hjemme, og mange føler seg vingeklippet. Corona-epidemien har en innvirkning på hverdagen vår vi aldri har vært borte i før, så ikke rart mange er redde og bekymret. Vi kjenner sikkert alle noen som er i risikogruppen.
Her er familiemiddagen avlyst. Tar ikke sjansen på å samle besteforeldre, barn og barnebarn til middag i disse tider. Jeg skal innrømme at det er litt vanskelig, men vi får ta det igjen senere 🙂
For å lette på kjedsomheten til foreldrene mine har vi en liten «konkurranse» om hvem som løser påskenøttene først. Dette innebærer teksting og kjappe telefoner hver kveld, noe jeg vet de setter pris på, selv om jeg alltid vinner – selvfølgelig..

Det gjelder å være optimistisk 🙂

Heldigvis er vi tilpasningsdyktige, og de fleste av oss kommer til å komme ut av denne perioden med hodet over vannet, om enn litt våt i håret.

Det er vel mange som har litt ekstra tid nå om dagen, og må innrømme at jeg bruker litt ekstra tid til å surfe på nett. Nettet flyter over av inspirasjon. Er du en kreativ sjel finner du garantert nytt håndarbeid, påskepynt, bord-dekorasjoner eller mat du får lyst til å lage.

Jeg liker å lage mat, og når jeg er mye hjemme blir det mye snoping. Begynner allerede å kjenne det på klærne. Akkurat der lukker jeg øynene: det problemet får vi ta senere (Kanskje litt Ole Brum der..)
For noen dager siden laget jeg Coq au vin – ingen ny og fancy rett, men kjempegodt. Anbefales på det varmeste. Oppskriften fant jeg i en fransk kokebok. Fransk på norsk, hvis du forstår hva jeg mener. Skal ikke skryte på meg å kunne Fransk. Nesten identisk oppskrift finner du på matprat.no. I dag prøvde jeg meg på Brioche, så da ble det en slags fransk loff til lunch.

i samme kokebok fant jeg også oppskrift på en krabbesuffle jeg har lyst til å prøve. Får jeg tak i noe krabbekjøtt kan jo det bli en spennende variasjon på påskemenyen. Jeg er ikke redd for å prøve meg på nye retter, selv om resultatet kan bli et gedigent mageplask.
I mellomtiden skal jeg kose meg i solen og vente på at påskeliljer og tulipaner skal blomstre.

Og til deg som synes det er litt vanskelig nå:

God påske – det blir bare lekkert.

Tagged , ,

Oppdag mer fra Bare lekkert

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese