Bær, bær og strikkejakke i bomull og lin.

Rørte jordbær og bringebær, og noen umodne solbær.
Rørte jordbær og bringebær, og noen umodne solbær.
Rips med vaniljesaus.
Rips med vaniljesaus.

Jordbær, bringebær, blåbær, rips og solbær. Deilige sunne bær de fleste av oss har ganske lett tilgjengelig nå på sommeren, enten du handler i butikk, eller fra bodene som spretter opp langs veien og selger både jordbær, bringebær og moreller.

 

 

Mine besteforeldre hadde en stor hage med masse frukt og bær. Som barn gikk vi og spiste kart til kinnene snørte seg sammen og tungen slo krøll på seg. Alt ettersom om ferien var tidlig eller sen, hendte det at vi fikk med oss innhøstningen før vi dro hjem. Bærplukking var vel ikke det vi satt mest pris på som barn, men etter flere bøtter med bær ble det mye saft, syltetøy og ripsgele. Her en dag måtte jeg ha en nostalgisk og enkel dessert: Rips med vaniljesaus, kjempegodt. Noe bær har også funnet veien til fryseren. Rørt jordbær og bringebær er deilig å ha på lur.

Strikkejakke i bomull, lin og viskose.
Strikkejakke i bomull, lin og viskose.
Detaljer.
Detaljer.

For meg er strikking et inneprosjekt. Garn og solkrem hører liksom ikke sammen. Heldigvis har det ikke vært bare solskinnsdager, så mens noen ventet på at solen skulle titte frem benyttet jeg anledningen til å strikke ferdig en sommerjakke med halvlange trompetarmer i bomull.

 

Ull og bomull er to helt forskjellige materialer, og som regel velger jeg å strikke med ren ull. Ullplagg blir lettere, og holder fasongen bedere på sikt. Denne sommeren derimot har jeg prøvd forskjellige bomullsvarianter. Denne jakken er strikket i en blanding av bomull, viskose og lin. Det var lett å strikke med, deilig å ha på seg, så får vi se hvordan den blir etter et par vask.

Det er bare lekkert.

Tagged , , ,
X